VERSENYEK/ESEMÉNYEK

2019-02-01Kiemelkedő belföldi és magyarországi versenyeredményekkel is büszkélkedhetünk. Igyekezünk minél több versenyen részt venni, hogy a dobogós helyezések mellett a diákok tapasztalatot gyűjtsenek és ezzel is gazdagodjon a tudásuk. 2018. decemberében Gogolák Izolda 3. helyezést ért el a pécsi SZC Simonyi Károly Szakgimnázium és Szakközépiskola által megrendezett regionális fodrász és kozmetikus versenyen.

Január 24-én, Szabadkán megrendezésre került a XII. Szakma Sztár Fesztivál elődöntője. Iskolánk színeiben az építészeket a 2G2 osztály tanulói képviselték. Gazsó Krisztián és Szebasztián, Jung Ella, Kállai Tijana és Torda Gábor a kőműves és hidegburkoló kategóriában indult a megmérettetésen. A fodrász szakosok közül Gogolák Izolda és Lajkó Rita képviselte iskolánkat. Az első körben tanulóinknak az elmúlt évek tanulmányai során megszerzett szakmai tudásukat kellett bizonyítani egy átfogó feladatsor megoldásával. Felkészítő tanáraik, Döme Anasztázia, Sípos Attila és Tóth Erzsébet, bizakodva várják az eredményeket.Sikeres pályázat

2018-12-21Iskolánk sikeresen pályázott a Nemzetpolitikai Államtitkárság által kiírt A külhoni szakképzés éve 2015–2018 című programban. Az oktatásfejlesztési támogatásnak köszönhetően intézményünk egy hordozható számítógéppel lett gazdagabb, tanműhelyünk pedig egy értékes bemutató eszközt kapott, autómotor-szimulátort, amelyen a gépjárműtechnikus szakon tanuló hallgatóink tudnak dolgozni. Köszönjük a Nemzetpolitikai Államtitkárságnak és a Magyar Nemzeti Tanácsnak, hogy ismét hozzájárult a szakoktatás korszerűsítéséhez, az oktatás színvonalának növeléséhez iskolánkban.Továbbképzés oktatóink számára

2018-08-312018. augusztus 27-én, hétfőn, továbbképzést tartottak a Sinkovics József Műszaki Középiskolában az oktatók és nevelők számára Az erőszak megelőzése és a konfliktusok hatékony kezelése címmel. Ezen iskolánk 30 tanára vett részt.

A résztvevők elsajátították az erőszakmentes kommunikáció technikáit és módszereit, amelyek alkalmazhatóak az oktatási intézményekben a konfliktusok számának csökkentésére és megoldására. Elsajátították a megfelelő ÉN-üzentek küldését, az empatikus és asszertív technikákat. Felkészültek, hogy megfelelő időben és a megfelelő módon fel tudjonak lépni a kialakult konfliktus helyzetekben.

A továbbképzés a Bethlen Gábor Alap Zrt. támogatásával valósult meg.

Képek itt.130 ÉVES ÉVFORDULÓ

2018-06-02Az elmúlt tanévet a ballagóünnepség keretében a topolyai szakmunkásképzés 130. évfordulójának megünneplésével zártuk, továbbá a jubileum alkalmából egy monográfiát is megjelentettünk dr. Virág Gábor szerkesztésében. A végzősöket a topolyai moziteremben fiatalabb társaik búcsúztatták. Ünnepségünkön Nyilas Mihály tartományi oktatási titkár is beszédet mondott. Az iskolában kiállítás nyílt az intézmény múltjáról.

A nyár folyamán egy korábban megindított pályázati lehetőségnek köszönhetően hőszigeteltük az iskolánk északi – parkra néző falait – 10 cm-es kőzetgyapottal, és díszvakolatot is felhelyeztünk. A tönkre ment nyílászárók helyett újak lettek beépítve, és a régi mennyezetet álmennyezet váltotta fel, vagyis 10 cm-es hungarocell, amit gipszkartonnal fedtünk le. Valamennyi tantermünket és a folyosókat sikerült újra meszelni. A munkálatokat a tartományi oktatási titkárság mintegy 5 millió dinár értékben nyert pályázati keretéből tudtuk megoldani. Az épületszárny felújításával, szigetelésével azt reméljük, hogy ezeknek a helyiségeknek jobb lesz a hőmegtartó tulajdonsága, és ezzel kevesebb gáz fogy majd el telente fűtésre. Iskolánk mindig számíthat a topolyai és a községi önkormányzat támogatására is, bármiről is legyen szó.