PLAN UPISA ZA 2019/20      U školskoj 2019/2020 godini Srednja tehnička škola „Šinković Jožef“ planira da otvori upis za tri područja rada na srpskom i mađarskom nastavnom jeziku za ukupno 120 učenika. Reč je o sledećim područjima: mašinstvo, elektrotehnika i lične usluge. U okviru mašinstva planiramo otvaranje obrazovnog profila mašinski tehničar motornih vozila. To je četvorogodišnji smer na mađarskom jeziku, na kojem ima mesta za 30 učenika. U okviru elektrotehnike planiramo, kao što je to bila praksa i u prethodnim godinama, da otvorimo četvorogodišnji smer elektrotehničar računara, na kojem će biti mesta za 30 učenika na srpskom i 30 učenika na mađarskom nastavnom jeziku. Ovaj smer smatramo veoma značajnim u informaciono-komunikacijskom svetu, S obzirom na to da posebnu pažnju posvećujemo programiranju. Što se tiče ličnih usluga, očekujemo 30 učenika na mađarskom nastavnom jeziku, i to na smeru ženski frizer.

      Učenicima putnicima koji putuju unutar Opštine Bačka Topola, biće isplaćeni putni troškovi u celosti. Na jesen će najverovatnije biti otvoren i učenički dom, tako da će učenicima kojima je otežano putovanje u školu zbog mesta stanovanja, biti otvorena mogućnost smeštaja u domu u Bačkoj Topoli.

      Naš moto je: moderno znanje, razvijanje takmičarskih sposobnosti, osposobljavanje učenika zarad traženih zanimanja na tržištu, te sticanje veština za celoživotno učenje.
upis