Naša škola je učestvovala u Erazmus+ programu mobilnosti u martu 2024. godine, u okviru kojeg je petnaest učenika, u pratnji dva nastavnika, moglo da otputuje u Rumuniju na stručnu praksu. Među odabranima bili su učenici sa smerova elektrotehničar računara, tehničar motornih vozila i frizer.

Proveli su dve nedelje u okolini mesta Sveti Đorđe, smešteni u jednom planinskom selu, u dobro opremljenim i udobnim sobama kao i u studentskom domu, a obroke su imali u obližnjem restoranu.

Tokom radnih dana učenici su radili u raznim firmama, frizerskim salonima i automehaničarskim radionicama, kako bi mogli da prošire svoja stručna znanja. Elektrotehničari računara posetili su kompaniju ,,Agro elektro”, gde su se upoznali sa proizvodnjom električnih pastira; kompaniju ,,Mackó 3D”; u kompaniji koja se zove ,,Kristo KFT” mogli su da nauče tehniku 3D štampanja, a u StartUp Hub-u su saznali za upotrebu NFC čipova.

Naši učenici su mogli da rade u prijatnoj atmosferi u frizerskim salonima, pri čemu su od svojih talentovanih mentora mogli su da nauče najnovije tehnike šišanja i farbanja.

Sa najsavremenijim alatima i metodama u autoservisima mogli su da rade i posmatraju radni proces profesionalnih automehaničara, te su naučili još mnogo toga od svojih instruktora.

Tokom vikend putovanja posetili su Brašov, muzeje i Drakulin zamak. Svi su uživali u različitim sadržajima koji su im bili ponuđeni. Naši učenici vratili su se kući sa velikim iskustvima, a sve će im to koristiti u budućnosti, tokom školovanja i rada.