A Sinkovics József Műszaki Középiskola Topolya község legnagyobb múltú középiskolája, ugyanis az 1888/1889-es alapítása óta generációk sokasága tanult és nevelődött itt, majd vált a társadalom hasznos tagjává szakmai ismeretei révén. Az intézmény, a több mint 130 éves története során jelentős változásokon és fejlesztéseken esett át, így büszkén nevezhetjük térségünk egyik legfelszereltebb és leginnovatívabb középiskolájának.

Az intézmény gyakorlati oktatói és tanárai a korszerű oktatási-nevelői módszereket követve és azokat alkalmazva végzik munkájukat. Tanáraink az elmúlt években több hasznos továbbképzésen vettek részt, és ezután is tervezünk a számukra szakmai és fejlesztői tréningeket. Nagyon sok támogatást kaptunk a taneszközök beszerzésére a tartományi oktatási titkárságtól, a Magyar Kormánytól, a Magyar Nemzeti Tanácstól és Topolya község önkormányzatától.

 

Iskolánkban jelenleg négy szakterületen folyik az oktatás többféle szakirányban. Ezek a következők:
Gépészet és fémfeldolgozás: gépjárműtechnikus (IV. fokozat)
Elektrotechnika: számítógépes elektrotechnikus (IV. fokozat)
Építészet és geodézia: falfelület-dekoratőr (III. fokozat), csempéző, padlórakó és kályhás (III. fokozat)
Személyi szolgáltatások: fodrász (III. fokozat)

 

Az iskola műszaki szempontból korszerűen felszerelt, a tantermek és a műhelyek lehetővé teszik a sikeres képzést az összes szakterületen. Az elméleti és gyakorlati oktatáshoz szükséges legmodernebb készülékek és berendezések állnak a rendelkezésünkre. A tantermekben a multimédiás eszközökkel való oktatásra is lehetőség nyílik (számítógép, vetítő). Négy informatikai szaktanteremmel rendelkezünk és új számítógépekkel. Iskolánk a tanulók és munkások utóképzését, átképzését és (V. fokozatra való) szakosítását is végzi a rendkívüli oktatás keretében.