Iskolánk 2024-ben részt vett az Erasmus+ mobilitás programjában, melynek keretében 15 diák két tanár kíséretében márciusban elutazhatott Romániába szakmai gyakorlat céljából. A kirándulásra kiválasztott diákok között számítógép-elektrotechnikusok, gépjárműtechnikusok és fodrászok voltak. Két hetet töltöttek Sepsiszentgyörgyön és környékén egy hegyvidéki faluban elszállásolva, ahol jól felszerelt, kényelmes szobákban tartózkodtak, valamint a kollégium melletti étteremben gondoskodtak az étkeztetésükről.

Hétköznaponként a diákok különböző cégekben, fodrászszalonokban és autószerelői műhelyekben dolgoztak, így bővíthették szakmai ismereteiket. A számítógép-elektrotechnikusok jártak az Agro Electro vállalatnál, ahol a villanypásztorok gyártásáról tanultak; a Mackó 3D és a Kristó KFT nevű cégekben a 3D nyomtatás technikáját tanulhatták meg; a StartUp Hub irodájában pedig az NFC chipek használatát ismerték meg.

A fodrászszalonokban kellemes hangulatban dolgozhattak diákjaink, mely során a legújabb hajvágási és hajfestési technikákat sajátíthatták el a tehetséges mentoraiktól.

Az autószerelői műhelyekben a legkorszerűbb eszközökkel és módszerekkel dolgozhattak, megfigyelhették a profi autószerelők munkafolyamatát, és sok mindent megtanultak oktatóiktól.

A hétvégi kirándulások alkalmával ellátogattak Brassóba, múzeumokba és a törcsvári „Drakula-kastélyba” is. Mindannyian élvezték a különféle szórakozási lehetőségeket. Diákjaink nagyszerű élményekkel tértek haza, a tapasztalataikat pedig hasznosítani fogják a további tanulmányaik során.