Iskolánk igen régen, 1888-ban alakult, mint inasiskola. Az 1888/1889-es tanévben ugyanis 23 tizenkétéves tanuló iratkozott be hozzánk. Az oktatás a délutáni órákban folyt, a mesternél folyó munka után, s az iskola elvégeztével az inasok segédekké váltak. A későbbi időszakban iskolánkat ipari iskolává nevezték át, az 1944/45-ös tanévtől fogva pedig szakmai továbbképző iskolának nevezik, melyben a tanítás délelőtt folyik, és az „inas” kifejezést végleg eltörlik. Az iparos szakmákon kívül kereskedőket és vendéglátókat is képeztek. 1956-tól ipari iskolaközpontként határozzák meg. Nem sokkal ez után befejeződik az iskolaépület kiépítése, melyet – némi bővítéssel – ma is használunk. A gyakorlati oktatás végre teljesen az iskola védnöksége alatt folyhat. Az 1967-es iskolatörvény középiskolai rangra emelte iskolánkat, ezzel intézményünk Szakközépiskolává vált, 1974-től a Petőfi brigád nevet kapja, s a község két további középiskolájával alkot szervezeti egységet. Mai elnevezése 1990-től használatos.

 

 

Iskolánkban jelenleg négy szakterület keretében, több szakirányú képzés folyik, melyek:

Gépészet és fémfeldolgozás: közlekedési gépésztechnikus –IV. fokozat, autómechanikus, géplakatos, lakatos -III. fokozat;
Elektrotechnika: számítógép-elektrotechnikus –IV. fokozat, autó-villanyszerelő –III. fokozat;
Építészet: belső burkoló, csempéző: –III. fokozat;
Személyes szolgáltatás: női és férfi fodrász –III. fokozat.

 

 

Az iskola műszaki felszereltsége magas szinten áll, úgy a tantermek mint a műhelyek esetében. A legmodernebb készülékekkel és berendezésekkel rendelkezünk az elméleti és gyakorlati oktatás céljából, minden szakma esetében. Minden osztálytermet felszereltünk multimédiás oktatás lefolytatása végett (számítógép, vetítő). Iskolánk két informatikai szaktanteremmel rendelkezik, új számítógépekkel. Rendkívüli oktatás keretében iskolánk a tanulók és munkások utóképzését, átképzését és (V. fokozatra való) szakosítását is végzi.